Pohanka s kroupami

Ingredience


Cibule 80 g
Houby čerstvé 200 g
Kroupy malé 100 g
Pepř černý mletý 3 g
Pohanka 300 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 15 g
Zelí kysané 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pohanku a kroupy propláchneme pod tekouc vodou, vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodu a vaříme 20 minut. Scedíme a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, houby nakrájíme na plátky.
  2. V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme houby, osmahneme, přidáme cibuli, orestujeme, osolíme, opepříme a přimícháme scezenou pohanku s kroupami. Důkladně promícháme, prohřejeme, rozdělíme na talíře a doplníme kysaným zelím.