Garnáti sladkokyselí
Ingredience
Chilli omáčka |
0.5 kávová lžička |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Garnát obecný |
250 g |
Mrkev kořen |
0.5 ks |
Ocet rýžový |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 dl |
Olej sezamový |
0.5 kávová lžička |
Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Solamyl - bramborový škrob |
3 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
1 kávová lžička |
Víno rýžové čínské |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme garnáty, solamyl, sůl a bílek. Rozpálíme v předehřátém woku olej a garnáty krátce osmahneme - 40 vteřin. Vyjmeme je a necháme okapat. Vylijeme olej a vytřeme wok ubrouskem.
- Dáme rozehřát lžíci olivového oleje, přidáme pokrájenou papriku, mrkev, cukr, ocet, víno, rajčatovou a chilli omáčku a vše smažíme 1 minutu, přidáme sůl, pepř, vodu a přivedeme k varu. Přidáme garnáty a promícháme. Solamylem zahustíme omáčku.
- Pokapeme sezamovým olejem a podáváme horké.