Garnáti sladkokyselí

Ingredience


Chilli omáčka 0.5 kávová lžička
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Garnát obecný 250 g
Mrkev kořen 0.5 ks
Ocet rýžový 3 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 dl
Olej sezamový 0.5 kávová lžička
Omáčka sojová světlá 1 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Solamyl - bramborový škrob 3 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 1 kávová lžička
Víno rýžové čínské 1 kávová lžička
Voda pitná 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme garnáty, solamyl, sůl a bílek. Rozpálíme v předehřátém woku olej a garnáty krátce osmahneme - 40 vteřin. Vyjmeme je a necháme okapat. Vylijeme olej a vytřeme wok ubrouskem.
  2. Dáme rozehřát lžíci olivového oleje, přidáme pokrájenou papriku, mrkev, cukr, ocet, víno, rajčatovou a chilli omáčku a vše smažíme 1 minutu, přidáme sůl, pepř, vodu a přivedeme k varu. Přidáme garnáty a promícháme. Solamylem zahustíme omáčku.
  3. Pokapeme sezamovým olejem a podáváme horké.