Krevety ve sladké a ostré omáčce
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cukr třtinový |
2 polévková lžíce |
Garnát obecný |
500 g |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
4 polévková lžíce |
Olej sezamový |
3 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Garnáty oloupeme a ocásky jim necháme. Zbavíme je střívka a potom je napíchneme na grilovací jehly.
- V misce smícháme limetkovou šťávu, sezamový olej a pokrájený koriandr. Napíchnuté garnáty položíme do směsi, zakryjeme pokličkou a necháme 30 minut v lednici, občas je otočíme.
- Připravíme omáčku - ohřejeme rybí omáčku, ocet, vodu, sůl a cukr a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme vychladnout.
- Smícháme v misce zázvor, rozetřený česnek, koriandr a chilli. Přidáme vychlazenou směs a promícháme. Garnáty dáme do grilovací mísy z alobalu a pečeme je v předehřátém grilu 6 minut.
- Poté okamžitě podáváme s omáčkou na namáčení.