Krevety ve sladké a ostré omáčce

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Garnát obecný 500 g
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Ocet vinný 4 polévková lžíce
Olej sezamový 3 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 polévková lžíce
Zázvor mletý 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Garnáty oloupeme a ocásky jim necháme. Zbavíme je střívka a potom je napíchneme na grilovací jehly.
  2. V misce smícháme limetkovou šťávu, sezamový olej a pokrájený koriandr. Napíchnuté garnáty položíme do směsi, zakryjeme pokličkou a necháme 30 minut v lednici, občas je otočíme.
  3. Připravíme omáčku - ohřejeme rybí omáčku, ocet, vodu, sůl a cukr a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme vychladnout.
  4. Smícháme v misce zázvor, rozetřený česnek, koriandr a chilli. Přidáme vychlazenou směs a promícháme. Garnáty dáme do grilovací mísy z alobalu a pečeme je v předehřátém grilu 6 minut.
  5. Poté okamžitě podáváme s omáčkou na namáčení.