Rožnovské plněné kapsy s Nivou

Ingredience


Ananas 250 g
Broskve 900 g
Celer řapíkatý 150 g
Kopr čerstvý 0.5 polévková lžíce
Kuřecí prsa 700 g
Máslo bylinkové 160 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 0.5 dl
Omáčka sojová pikantní 2 polévková lžíce
Pepř citronový 1 kávová lžička
Pórek 250 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Sýr Niva (Rokfór) 240 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Rozkrojíme je tak, že je hluboko v polovině rozřízneme - utvoříme kapsu. Ještě je mírně naklepeme, aby byly větší. Osolíme je, opepříme citronovým pepřem a potřeme ostrou sójovou omáčkou z každé strany.
  2. V misce vyšleháme sýr Nivu s bylinkovým máslem. Kompotované broskve a kompotovaný ananas scedíme, šťávu zachytíme, ovoce necháme odkapat. Odložíme 4 půlky broskví a 8 kostiček ananasu. Zbylé ovoce pokrájíme na drobné kostičky a smícháme s vyšlehanou Nivou. Směsí potom naplníme kuřecí kapsy, okraje připevníme párátkem. Kuřecí prsa obalíme zlehka v hladké mouce.
  3. Omyjeme 4 snítky kopru (1/2 lžíce) a řapíkatý celer s pórkem. Kopr odložíme na ozdobu a celer s pórkem pokrájíme na tenké nudličky. V pánvi rozpálíme olej (0.5 dl) a maso osmažíme pod pokličkou z obou stran dozlatova.
  4. V druhé pánvi rozpálíme máslo, na něm zpěníme pórek s celerem a když se zelenina začne smažit, přimícháme k ní 2-3 lžíce z vyšlehané Nivy, pánev zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme asi 3-5 minut.
  5. Maso dáme na talíře, přelijeme omáčkou, na každou porci dáme půlku broskve a kostičky ananasu, ozdobíme snítkou kopru a podáváme.