Kari krevetové s ovocem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cibule 2 ks
Hrozinky 4 polévková lžíce
Jablko granátové 1 ks
Jogurt bílý 4 dl
Kmín mletý 1 kávová lžička
Kokosová moučka 60 g
Krevety tygří - loupané 500 g
Kurkuma 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Máta 2 polévková lžíce
Okurka salátová 0.5 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozehřejeme v pánvi máslo a olej. Přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek a smažíme. Vmícháme kmín, kurkumu, papriku, mleté chilli a smažíme 2 minuty. Přidáme kokosovou moučku, rajčatový protlak, pokrájená rajčata a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut.
  2. Pánev necháme vychladnout, vmícháme do ní krevety, nakrájenou okurku na kostky a jogurt. Je-li třeba osolíme a opepříme. Zakryjeme pokličkou a dáme vychladit.
  3. Do misky dáme nasekanou mátu, hrozinky, sůl, bílý jogurt. Granátové jablko rozkrojíme na poloviny, vyndáme semínka, vyhodíme bílou blánu a semínka vmícháme do ovocné směsi.
  4. Hotové kari dáme na servírovací mísu a omáčku podáváme zvlášť.