Kari krevetové s ovocem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Hrozinky |
4 polévková lžíce |
Jablko granátové |
1 ks |
Jogurt bílý |
4 dl |
Kmín mletý |
1 kávová lžička |
Kokosová moučka |
60 g |
Krevety tygří - loupané |
500 g |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Máta |
2 polévková lžíce |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozehřejeme v pánvi máslo a olej. Přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek a smažíme. Vmícháme kmín, kurkumu, papriku, mleté chilli a smažíme 2 minuty. Přidáme kokosovou moučku, rajčatový protlak, pokrájená rajčata a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut.
- Pánev necháme vychladnout, vmícháme do ní krevety, nakrájenou okurku na kostky a jogurt. Je-li třeba osolíme a opepříme. Zakryjeme pokličkou a dáme vychladit.
- Do misky dáme nasekanou mátu, hrozinky, sůl, bílý jogurt. Granátové jablko rozkrojíme na poloviny, vyndáme semínka, vyhodíme bílou blánu a semínka vmícháme do ovocné směsi.
- Hotové kari dáme na servírovací mísu a omáčku podáváme zvlášť.