Kuřecí maso v medové marinádě s chilli papričkami
Ingredience
Bambusové výhonky |
200 g |
Chilli paprička |
10 ks |
Koriandr čerstvý |
1 ks |
Kuřecí prsa |
600 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Ocet rýžový |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
2 polévková lžíce |
Šalotka |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Potom maso naložíme na čtvrt hodiny do marinády, kterou umícháme z rýžového octa a medu. Bambusové výhonky pokrájíme na tenké proužky. Šalotku oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Chilli papričky nalámeme na kousky.
- Nejdříve ve woku rozpálíme olej a osmahneme chilli papričky, aby nebyly tak pálivé. Přidáme šalotku a vše ještě pár minut smažíme.
- Takto připravenou zeleninu dáme na stranu pánve.
- Jako další smažíme v pánvi kuřecí maso, které ještě dochutíme ústřicovou omáčkou.
- Do hotové směsi už zbývá jen přidat bambusové výhonky a ozdobit koriandrem.