Kuřecí maso v medové marinádě s chilli papričkami

Ingredience


Bambusové výhonky 200 g
Chilli paprička 10 ks
Koriandr čerstvý 1 ks
Kuřecí prsa 600 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Ocet rýžový 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 6 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 2 polévková lžíce
Šalotka 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Potom maso naložíme na čtvrt hodiny do marinády, kterou umícháme z rýžového octa a medu. Bambusové výhonky pokrájíme na tenké proužky. Šalotku oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Chilli papričky nalámeme na kousky.
  2. Nejdříve ve woku rozpálíme olej a osmahneme chilli papričky, aby nebyly tak pálivé. Přidáme šalotku a vše ještě pár minut smažíme.
  3. Takto připravenou zeleninu dáme na stranu pánve.
  4. Jako další smažíme v pánvi kuřecí maso, které ještě dochutíme ústřicovou omáčkou.
  5. Do hotové směsi už zbývá jen přidat bambusové výhonky a ozdobit koriandrem.