Krůtí roláda s hlívou

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Cibule 2 ks
Hlíva ústřičná 400 g
Krůtí prsa 750 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 0.5 dl
Pepř bílý 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Provensálské koření 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 polévková lžíce
Sůl mořská 1 kávová lžička
Víno bílé 1 dl
Voda pitná 4.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hlívu ústřičnou omyjeme a pokrájíme na proužky. Cibuli drobně nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej, cibuli zpěníme, přimícháme hlívu, osolíme mořskou solí, posypeme pepřem a smažíme dozlatova, přibližně 8 minut.
  2. Krůtí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na velký plát. Zlehka jej naklepeme, osolíme (přibližně 0.5 lžíce), opepříme bílým pepřem a provensálským kořením.
  3. Na plát masa rozložíme polovinu plátků anglické slaniny, na ni rozetřeme osmažené houby a maso stočíme do rolády. Celou roládu opatrně zabalíme do dlouhých plátků anglické slaniny a pak ji převážeme silnější nití.
  4. V pekáči rozpálíme olej, položíme na ni roládu a osmažíme ji z každé strany dozlatova. Pak přilijeme 2-3 dl vody a 1 dl vína. Zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 45 minut. Během pečení roládu poléváme výpekem a podle potřeby dolijeme horkou vodu (1-1.5 dl).
  5. Upečenou měkkou roládu zbavíme opatrně nití, rozkrájíme na porce, dáme na mísu, do malé misky dáme šťávu zvlášť a podáváme.