Krůtí roláda s hlívou
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Cibule |
2 ks |
Hlíva ústřičná |
400 g |
Krůtí prsa |
750 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
0.5 dl |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Provensálské koření |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
1 dl |
Voda pitná |
4.5 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hlívu ústřičnou omyjeme a pokrájíme na proužky. Cibuli drobně nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej, cibuli zpěníme, přimícháme hlívu, osolíme mořskou solí, posypeme pepřem a smažíme dozlatova, přibližně 8 minut.
- Krůtí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na velký plát. Zlehka jej naklepeme, osolíme (přibližně 0.5 lžíce), opepříme bílým pepřem a provensálským kořením.
- Na plát masa rozložíme polovinu plátků anglické slaniny, na ni rozetřeme osmažené houby a maso stočíme do rolády. Celou roládu opatrně zabalíme do dlouhých plátků anglické slaniny a pak ji převážeme silnější nití.
- V pekáči rozpálíme olej, položíme na ni roládu a osmažíme ji z každé strany dozlatova. Pak přilijeme 2-3 dl vody a 1 dl vína. Zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 45 minut. Během pečení roládu poléváme výpekem a podle potřeby dolijeme horkou vodu (1-1.5 dl).
- Upečenou měkkou roládu zbavíme opatrně nití, rozkrájíme na porce, dáme na mísu, do malé misky dáme šťávu zvlášť a podáváme.