Vejce s brynzou

Ingredience


Máslo čerstvé 15 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel - nať 10 g
Smetana 33% (šlehačka) 4 polévková lžíce
Sůl 5 g
Sýr Brynza 130 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo rozpustíme a část nalijeme do 4 misek. Na dno rozdělíme brynzu. Po jednom vejci dáme připravených misek. Podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme 1 polévkovou lžící smetany.
  2. Misky dáme na hluboký pekáč a zalijeme do půlky vřelou vodou.
  3. Pečeme 10 minut v předehřáté troubě při 200 °C, až bílky zbělají, ale žloutky ještě zůstanou měkké.
  4. 2 minuty před skončením pečení vejce posypeme malým množstvím petrželové natě.