Vejce s brynzou
Ingredience
Máslo čerstvé |
15 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
10 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
4 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Sýr Brynza |
130 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo rozpustíme a část nalijeme do 4 misek. Na dno rozdělíme brynzu. Po jednom vejci dáme připravených misek. Podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme 1 polévkovou lžící smetany.
- Misky dáme na hluboký pekáč a zalijeme do půlky vřelou vodou.
- Pečeme 10 minut v předehřáté troubě při 200 °C, až bílky zbělají, ale žloutky ještě zůstanou měkké.
- 2 minuty před skončením pečení vejce posypeme malým množstvím petrželové natě.