Toro huevo
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička zelená |
2 ks |
Cibule |
120 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
15 g |
Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Paprika zelená |
130 g |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozpálíme si olej, vložíme nakrájenou cibuli, drcený česnek, nakrájenou zelenou papriku, nasekanou chilli papričku a zvolna za občasného míchání vše asi 5 minut osmahneme, až cibule změkne.
- Oloupeme a nakrájíme nadrobno rajčata a přidáme je do pánve k cibuli. Poté přidáme kmín, cukr, podle chuti sůl a za občasného míchání směs velmi mírně 10 minut podusíme dohusta.
- Ztracená vejce: v hrnci povaříme vodu s octem. Stáhneme oheň a do mírně vroucí vody vložíme pomocí lžíce rozklepnuté vejce. Vaříme 4 minuty. Vejce děrovanou naběračkou vyjmeme.
- Omáčku ochutnáme, případně přisolíme, dokořeníme a rozdělíme ji na talíře. Na každou porci položíme ztracené vejce a ozdobíme ho snítkou koriandru.