Toro huevo

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička zelená 2 ks
Cibule 120 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kmín celý 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 15 g
Ocet kvasný lihový 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Paprika zelená 130 g
Rajčata 500 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpálíme si olej, vložíme nakrájenou cibuli, drcený česnek, nakrájenou zelenou papriku, nasekanou chilli papričku a zvolna za občasného míchání vše asi 5 minut osmahneme, až cibule změkne.
  2. Oloupeme a nakrájíme nadrobno rajčata a přidáme je do pánve k cibuli. Poté přidáme kmín, cukr, podle chuti sůl a za občasného míchání směs velmi mírně 10 minut podusíme dohusta.
  3. Ztracená vejce: v hrnci povaříme vodu s octem. Stáhneme oheň a do mírně vroucí vody vložíme pomocí lžíce rozklepnuté vejce. Vaříme 4 minuty. Vejce děrovanou naběračkou vyjmeme.
  4. Omáčku ochutnáme, případně přisolíme, dokořeníme a rozdělíme ji na talíře. Na každou porci položíme ztracené vejce a ozdobíme ho snítkou koriandru.