Olihně s olivovou náplní
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
120 g |
Citron |
1 ks |
Olej olivový |
50 ml |
Olihně |
600 g |
Olivy černé |
80 g |
Pepř cayenský |
3 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
30 g |
Rajčatová šťáva |
90 ml |
Rozmarýn čerstvý |
10 g |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nádivka: rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli a drcený česnek a 5 minut smažíme.
- Chapadla olihně nakrájíme na drobné kousky. Přidáme je na pánev a 2 minuty mícháme, aby se osmahly, potom nasypeme strouhanku, nasekaný rozmarýn, přilijeme rajčatovou šťávu a promícháme.
- Pánev odstavíme a přidáme nakrájené olivy, část nasekané petrželové nati, rozšlehané vejce a ocet. Podle chuti osolíme a okořeníme pepřem černým i cayenským. Směs dobře zamícháme, aby se chutě spojily. Nádivkou plníme olihně a jejich konce zajistíme párátkem.
- Olihně vyrovnáme do zapékací misky, pokapeme zbylým olejem, osolíme
- a opepříme. Pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 220 °C, až se olihně i nádivka na dotek zpevní. Zdobíme plátky citronu a petrželovou natí, servírujeme.