Krůtí maso s kořením pěti vůní a badyánem

Ingredience


Badyán 5 ks
Koření pěti vůní 0.5 kávová lžička
Krůtí prsa 500 g
Mrkev kořen 2 ks
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Skořice celá 2 ks
Špenát listový čerstvý 300 g
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí prsa opláchneme, zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. Špenát opláchneme pod tekoucí vodou a necháme oschnout. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
  2. Jako první na rozpálené směsi rostlinného a sezamového oleje osmahneme krůtí maso. Přidáme do něj skořici, koření pěti vůní a hvězdičky badyánu. Po osmažení vše vyndáme ven z pánve.
  3. Potom osmažíme v pánvi kolečka mrkve, vhodíme špenát a podlijeme vodou. Vše spolu ještě krátce podusíme.
  4. Do takto upravené zeleniny vrátíme zpět do woku maso a vše zlehka promícháme a prohřejeme.