Krůtí maso s kořením pěti vůní a badyánem
Ingredience
Badyán |
5 ks |
Koření pěti vůní |
0.5 kávová lžička |
Krůtí prsa |
500 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Skořice celá |
2 ks |
Špenát listový čerstvý |
300 g |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krůtí prsa opláchneme, zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. Špenát opláchneme pod tekoucí vodou a necháme oschnout. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
- Jako první na rozpálené směsi rostlinného a sezamového oleje osmahneme krůtí maso. Přidáme do něj skořici, koření pěti vůní a hvězdičky badyánu. Po osmažení vše vyndáme ven z pánve.
- Potom osmažíme v pánvi kolečka mrkve, vhodíme špenát a podlijeme vodou. Vše spolu ještě krátce podusíme.
- Do takto upravené zeleniny vrátíme zpět do woku maso a vše zlehka promícháme a prohřejeme.