Krevety po sečuánsku

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 3 ks
Cibulka jarní 2 ks
Krevety tygří - loupané 300 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 1 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Solamyl - bramborový škrob 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 0.5 ks
Víno rýžové čínské 1 kávová lžička
Voda pitná 3 polévková lžíce
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme krevety a promícháme je s našlehaným bílkem, solí a solamylem.
  2. V pánvi wok rozehřejeme olej a osmahneme na něm krevety cca minutu. Poté je vyndáme a necháme okapat. Do pánve přidáme zázvor, pokrájené jarní cibulky, utřený česnek, nakrájené chilli papričky, sójovou omáčku, rýžové víno, rajčatový protlak, ústřicovou omáčku a vodu. Přivedeme k varu a mícháme. Poté přidáme krevety a promícháme.
  3. Ihned podáváme.