Krevety po sečuánsku
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
3 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Krevety tygří - loupané |
300 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
0.5 ks |
Víno rýžové čínské |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Oloupeme krevety a promícháme je s našlehaným bílkem, solí a solamylem.
- V pánvi wok rozehřejeme olej a osmahneme na něm krevety cca minutu. Poté je vyndáme a necháme okapat. Do pánve přidáme zázvor, pokrájené jarní cibulky, utřený česnek, nakrájené chilli papričky, sójovou omáčku, rýžové víno, rajčatový protlak, ústřicovou omáčku a vodu. Přivedeme k varu a mícháme. Poté přidáme krevety a promícháme.
- Ihned podáváme.