Krevety po kantonsku

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cukr moučkový 2 kávová lžička
Krevety tygří - loupané 675 g
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 2 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Solamyl - bramborový škrob 4.5 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Vepřové maso libové 175 g
Víno rýžové čínské 2 polévková lžíce
Voda pitná 3 polévková lžíce
Vývar rybí 1.5 dl
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 2 lžíce rostlinného oleje rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme rozetřený česnek a smažíme 30 vteřin. Přidáme krevety a dalších 5 minut za stálého míchání smažíme. Poté krevety vyndáme z woku a dáme stranou.
  2. Do woku přidáme zbylý olej a jakmile bude rozpálený, přidáme pokrájený pórek, zázvor, vepřové maso nakrájené na kostičky a smažíme 5 minut. Přidáme rýžové víno, moučkový cukr, sójovou omáčku, rybí vývar a promícháme.
  3. V misce smícháme solamyl s vodou a vmícháme do woku, povaříme 5 minut, dokud omáčka nezhoustne. Krevety vrátíme do woku a přidáme rozšlehaná vejce, vaříme 6 minut, občas opatrně zamícháme.
  4. Podáváme ozdobené nasekaným pórkem.