Krevety po kantonsku
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cukr moučkový |
2 kávová lžička |
Krevety tygří - loupané |
675 g |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
2 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Solamyl - bramborový škrob |
4.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Vepřové maso libové |
175 g |
Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
Vývar rybí |
1.5 dl |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- 2 lžíce rostlinného oleje rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme rozetřený česnek a smažíme 30 vteřin. Přidáme krevety a dalších 5 minut za stálého míchání smažíme. Poté krevety vyndáme z woku a dáme stranou.
- Do woku přidáme zbylý olej a jakmile bude rozpálený, přidáme pokrájený pórek, zázvor, vepřové maso nakrájené na kostičky a smažíme 5 minut. Přidáme rýžové víno, moučkový cukr, sójovou omáčku, rybí vývar a promícháme.
- V misce smícháme solamyl s vodou a vmícháme do woku, povaříme 5 minut, dokud omáčka nezhoustne. Krevety vrátíme do woku a přidáme rozšlehaná vejce, vaříme 6 minut, občas opatrně zamícháme.
- Podáváme ozdobené nasekaným pórkem.