Zelná polévka s těstovinami

Ingredience


Anglická slanina 5 dkg
Česnek 1 stroužek
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 špetka
Těstoviny Farfalle 150 g
Vývar drůbeží 1 l
Zelí hlávkové bílé 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelí omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké proužky.
  2. V hluboké pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm česnek, slaninu a zelí.
  3. Poté přidáme vývar a dochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 30 minut.
  4. Přidáme těstoviny, zamícháme a vaříme dalších 15 minut.
  5. Polévku servírujeme do připravených talířů a před podáváním posypeme nasekanou petrželovou natí.