Smetanová krůtí prsa
Ingredience
Anglická slanina |
60 g |
Cibule |
2 ks |
Krůtí prsa |
800 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
0.5 kávová lžička |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana zakysaná15% |
2 dl |
Špek |
80 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
1.5 dl |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá krůtí prsa nakrájíme na hranolky (asi 1.5 x 1.5 cm). Očištěnou cibuli, slaninu a špek pokrájíme nadrobno. Očištěné žampiony omyjeme a pokrájíme na plátky. Omytou petrželovou nať drobně nakrájíme a odložíme.
- V hrnci na rozpáleném oleji s máslem osmažíme krůtí maso dozlatova. Smažíme přibližně 6-8 minut. Pak je z omastku vyjmeme, odložíme do misky a zakryjeme. Na omastek přidáme slaninu se špekem, rozpustíme ji, přidáme cibuli, promícháme a zpěníme ji (1-3 minuty). Pak přidáme žampiony a vše asi 5 minut smažíme. Posypeme moukou a červenou paprikou, promícháme a jakmile se paprika rozpustí, přilijeme drůbeží vývar, dobře promícháme a vrátíme maso zpět. Podle chuti osolíme, přimícháme bílý pepř a pomalu vaříme pod pokličkou do zhoustnutí asi 3-5 minut.
- Přimícháme opatrně rozšlehanou zakysanou smetanu a jakmile by měla přijít k varu - hrnec odstavíme z plotny a ještě dochutíme solí.
- Přidáme petrželku a podáváme.