Smetanová krůtí prsa

Ingredience


Anglická slanina 60 g
Cibule 2 ks
Krůtí prsa 800 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Paprika červená 0.5 kávová lžička
Pepř bílý 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana zakysaná15% 2 dl
Špek 80 g
Sůl 2 kávová lžička
Vývar drůbeží 1.5 dl
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá krůtí prsa nakrájíme na hranolky (asi 1.5 x 1.5 cm). Očištěnou cibuli, slaninu a špek pokrájíme nadrobno. Očištěné žampiony omyjeme a pokrájíme na plátky. Omytou petrželovou nať drobně nakrájíme a odložíme.
  2. V hrnci na rozpáleném oleji s máslem osmažíme krůtí maso dozlatova. Smažíme přibližně 6-8 minut. Pak je z omastku vyjmeme, odložíme do misky a zakryjeme. Na omastek přidáme slaninu se špekem, rozpustíme ji, přidáme cibuli, promícháme a zpěníme ji (1-3 minuty). Pak přidáme žampiony a vše asi 5 minut smažíme. Posypeme moukou a červenou paprikou, promícháme a jakmile se paprika rozpustí, přilijeme drůbeží vývar, dobře promícháme a vrátíme maso zpět. Podle chuti osolíme, přimícháme bílý pepř a pomalu vaříme pod pokličkou do zhoustnutí asi 3-5 minut.
  3. Přimícháme opatrně rozšlehanou zakysanou smetanu a jakmile by měla přijít k varu - hrnec odstavíme z plotny a ještě dochutíme solí.
  4. Přidáme petrželku a podáváme.