Fu yong krevety
Ingredience
Cibulka jarní |
2 ks |
Koření pěti vůní |
1 špetka |
Krevety tygří - loupané |
225 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 kávová lžička |
Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce |
Sezam - semena |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pánvi wok rozehřejeme olej, přidáme do něj nastrouhanou mrkev a chvilku smažíme. Mrkev shrneme k jedné straně woku a do volného prostoru vlijeme rozšlehaná vejce. Smažíme 2 minuty za opatrného míchání. Přimícháme krevety, koření pěti vůní a sójovou omáčku. Povaříme 3 minuty.
- Hotový pokrm přendáme na talíře, posypeme nasekanou jarní cibulkou, sezamovými semínky a pokapeme sezamovým olejem.
- Ihned podáváme.