Fu yong krevety

Ingredience


Cibulka jarní 2 ks
Koření pěti vůní 1 špetka
Krevety tygří - loupané 225 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Olej sezamový 1 kávová lžička
Omáčka sojová světlá 1 polévková lžíce
Sezam - semena 2 kávová lžička
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi wok rozehřejeme olej, přidáme do něj nastrouhanou mrkev a chvilku smažíme. Mrkev shrneme k jedné straně woku a do volného prostoru vlijeme rozšlehaná vejce. Smažíme 2 minuty za opatrného míchání. Přimícháme krevety, koření pěti vůní a sójovou omáčku. Povaříme 3 minuty.
  2. Hotový pokrm přendáme na talíře, posypeme nasekanou jarní cibulkou, sezamovými semínky a pokapeme sezamovým olejem.
  3. Ihned podáváme.