Humr s mangem

Ingredience


Limetka 10 g
Limetková šťáva 40 ml
Mango 250 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sýr Parmezán 30 g
Víno bílé 90 ml
Humr 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z humřích ocásků vyjmeme maso. Maso rozřízneme podélně na dvě poloviny, ty dáme řezem nahoru do nízké zapékací mísy.
  2. V hrnci svaříme víno a zprudka je necháme vyvařit asi na 2 lžíce.
  3. Do hrnce vlijeme smetanu a směs vaříme, až je krémovitě hustá. Přimícháme kostičky manga, limetkovou kůru a šťávu.
  4. Omáčkou přelijeme humra, vše posypeme strouhaným parmezánem a dáme na 20 minut zapéci do trouby předehřáté na 220 °C. Servírujeme teplé.