Humr s mangem
Ingredience
Limetka |
10 g |
Limetková šťáva |
40 ml |
Mango |
250 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sýr Parmezán |
30 g |
Víno bílé |
90 ml |
Humr |
800 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z humřích ocásků vyjmeme maso. Maso rozřízneme podélně na dvě poloviny, ty dáme řezem nahoru do nízké zapékací mísy.
- V hrnci svaříme víno a zprudka je necháme vyvařit asi na 2 lžíce.
- Do hrnce vlijeme smetanu a směs vaříme, až je krémovitě hustá. Přimícháme kostičky manga, limetkovou kůru a šťávu.
- Omáčkou přelijeme humra, vše posypeme strouhaným parmezánem a dáme na 20 minut zapéci do trouby předehřáté na 220 °C. Servírujeme teplé.