Kachní prsa s dýní a šalotkou

Ingredience


Dýně 200 g
Kachní prsa 500 g
Lupínky kukuřičné 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 2 polévková lžíce
Šalotka 100 g
Tamarindová pasta 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kachní prsíčka i s kůží opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Potom si připravíme šalotku a dýni. Šalotku omyjeme a oloupeme. Z oloupané dýně vyjmeme jádra a na menší kousky nebo hranolky nakrájíme dužinu.
  2. Na rozpáleném oleji maso zprudka osmažíme. Kachní maso smažíme, dokud se nezačne odstřeďovat tuk z kůže. Potom maso vyndáme z pánve ven a do pánve přidáme šalotky a kukuřičné lupínky s nakrájenou dýni. To vše dochutíme ústřicovou omáčkou a ještě krátce smažíme.
  3. Jako poslední k osmažené zelenině přidáme maso, které okořeníme tamarindovou pastou. Vše zlehka promícháme a prohřejeme.