Kachní prsa s dýní a šalotkou
Ingredience
Dýně |
200 g |
Kachní prsa |
500 g |
Lupínky kukuřičné |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
2 polévková lžíce |
Šalotka |
100 g |
Tamarindová pasta |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Kachní prsíčka i s kůží opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Potom si připravíme šalotku a dýni. Šalotku omyjeme a oloupeme. Z oloupané dýně vyjmeme jádra a na menší kousky nebo hranolky nakrájíme dužinu.
- Na rozpáleném oleji maso zprudka osmažíme. Kachní maso smažíme, dokud se nezačne odstřeďovat tuk z kůže. Potom maso vyndáme z pánve ven a do pánve přidáme šalotky a kukuřičné lupínky s nakrájenou dýni. To vše dochutíme ústřicovou omáčkou a ještě krátce smažíme.
- Jako poslední k osmažené zelenině přidáme maso, které okořeníme tamarindovou pastou. Vše zlehka promícháme a prohřejeme.