Dvojité věnečky s mandlemi
Ingredience
Amonium |
1 špetka |
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr moučkový |
60 g |
Džem rybízový |
120 g |
Mandle |
10 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Smetana čerstvá ke šlehání |
1 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vanilka mletá |
1 špetka |
Cukr moučkový |
140 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Mouku prosejeme, smícháme s cukrem, strouhanou citrónovou kůrou, vanilkou a špetkou amonia. Vsypeme na vál, přidáme rozsekané máslo, uděláme důlek, přilijeme smetanu, žloutky a vypracujeme těsto. Na chadném místě necháme chvíli odpočinout.
- Poté těsto vyválíme na plát, vykrájíme ozdobná kolečka, rozložíme na suchý plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova.
- Hotové cukroví potřeme uprostřed džemem, ze sladkého sněhu uděláme pomocí kornoutu na každém kolečku věneček, posypeme nasekanými opraženými mandlemi, ve vlažné troubě necháme dopéci. Rozložíme na mísu a podáváme.
- Na sníh ušleháme tuhý sníh z bílků, přišleháme 50g cukru, poté vařečkou vmícháme zbytek cukru.