Dvojité věnečky s mandlemi

Ingredience


Amonium 1 špetka
Citronová kůra 1 špetka
Cukr moučkový 60 g
Džem rybízový 120 g
Mandle 10 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Smetana čerstvá ke šlehání 1 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vanilka mletá 1 špetka
Cukr moučkový 140 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku prosejeme, smícháme s cukrem, strouhanou citrónovou kůrou, vanilkou a špetkou amonia. Vsypeme na vál, přidáme rozsekané máslo, uděláme důlek, přilijeme smetanu, žloutky a vypracujeme těsto. Na chadném místě necháme chvíli odpočinout.
  2. Poté těsto vyválíme na plát, vykrájíme ozdobná kolečka, rozložíme na suchý plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova.
  3. Hotové cukroví potřeme uprostřed džemem, ze sladkého sněhu uděláme pomocí kornoutu na každém kolečku věneček, posypeme nasekanými opraženými mandlemi, ve vlažné troubě necháme dopéci. Rozložíme na mísu a podáváme.
  4. Na sníh ušleháme tuhý sníh z bílků, přišleháme 50g cukru, poté vařečkou vmícháme zbytek cukru.