Londýnské ořechové řezy

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 200 g
Cukr moučkový 50 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Marmeláda malinová 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 140 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Ořechy vlašské 190 g
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hladké mouce rozdrobíme máslo, přidáme moučkový cukr, žloutky, citronovou kůru a kypřicí prášek. Vypracujeme těsto.
  2. Na pracovní ploše těsto rozválíme na plát, položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme marmeládou.
  3. Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme cukr, znovu prošleháme a nakonec vmícháme mleté ořechy. Směs rozprostřeme na marmeládu.
  4. Plech vložíme do středně vyhřáté trouby a moučník pečeme 25-30 minut.
  5. Po vychladnutí nakrájíme na řezy a podáváme.