Londýnské ořechové řezy
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr krupice |
200 g |
Cukr moučkový |
50 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Marmeláda malinová |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
140 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Ořechy vlašské |
190 g |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- V hladké mouce rozdrobíme máslo, přidáme moučkový cukr, žloutky, citronovou kůru a kypřicí prášek. Vypracujeme těsto.
- Na pracovní ploše těsto rozválíme na plát, položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme marmeládou.
- Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme cukr, znovu prošleháme a nakonec vmícháme mleté ořechy. Směs rozprostřeme na marmeládu.
- Plech vložíme do středně vyhřáté trouby a moučník pečeme 25-30 minut.
- Po vychladnutí nakrájíme na řezy a podáváme.