Libové maso na jehle v marinádě s gyrosem

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Cibulka jarní 4 ks
Drůbeží maso 400 g
Koření Gyros 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Paprika zelená 2 ks
Rajčata Cherry 6 ks
Voda pitná 0.5 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Libové maso nakrájíme na kousky a vložíme do marinády, která se skládá z 1 lžíce kořenící směsi gyros a 3 lžic oleje. Kousky masa promícháme a necháme uležet.
  2. Na jehlu střídavě navlečeme anglickou slaninu (nebo špek), nakrájené papriky na proužky, žampiony, které předem oloupeme a nakrájíme, cibulku na plátky a cherry rajčátka buď celá nebo na půlky. Takto navlečené jehly ještě okořeníme, potřeme zbylou marinádou.
  3. Maso na jehlách na oleji osmažíme, přitom jehly otáčíme, aby byly ze všech stran stejně opečené. Po opečení chvíli maso podusíme. Podušené a měkké maso vyjmeme a odložíme stranou na talíř.
  4. Štávu zahustíme trochou hladké mouky, kterou rozmícháme s malým množstvím vody. Jehly poléváme šťávou až na talíři.