Libové maso na jehle v marinádě s gyrosem
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Cibulka jarní |
4 ks |
Drůbeží maso |
400 g |
Koření Gyros |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Paprika zelená |
2 ks |
Rajčata Cherry |
6 ks |
Voda pitná |
0.5 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
6 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Libové maso nakrájíme na kousky a vložíme do marinády, která se skládá z 1 lžíce kořenící směsi gyros a 3 lžic oleje. Kousky masa promícháme a necháme uležet.
- Na jehlu střídavě navlečeme anglickou slaninu (nebo špek), nakrájené papriky na proužky, žampiony, které předem oloupeme a nakrájíme, cibulku na plátky a cherry rajčátka buď celá nebo na půlky. Takto navlečené jehly ještě okořeníme, potřeme zbylou marinádou.
- Maso na jehlách na oleji osmažíme, přitom jehly otáčíme, aby byly ze všech stran stejně opečené. Po opečení chvíli maso podusíme. Podušené a měkké maso vyjmeme a odložíme stranou na talíř.
- Štávu zahustíme trochou hladké mouky, kterou rozmícháme s malým množstvím vody. Jehly poléváme šťávou až na talíři.