Nudle speciální
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Garnát obecný |
100 g |
Hrachové lusky |
100 g |
Kari pasta |
2 polévková lžíce |
Kokosové mléko |
4 polévková lžíce |
Kokos sušený |
25 g |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Nudle rýžové |
250 g |
Ocet rýžový |
2 polévková lžíce |
Olej arašídový (podzemnicový) |
4 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Šunka dušená |
225 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
500 ml |
Vodní kaštany v nálevu |
100 g |
Žampiony čerstvé |
100 g |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýžové nudle dáme do mísy, zalijeme vroucí vodou a necháme 10 minut stát. Poté scedíme, necháme okapat a promícháme se 2 lžícemi podzemnicového oleje.
- Rozehřejeme ve woku zbylý olej, přidáme pokrájené chilli papričky, česnek, zázvor, kari pastu, moučkový cukr a ocet a smažíme jednu minutu. Přidáme nakrájenou šunku, žampiony, lusky, vodní kaštany a pokrájenou červenou papriku a vše osmažíme cca 5 minut. Poté přidáme nudle a garnáty a 2 minuty smažíme.
- Smícháme v misce kokosové mléko s rozšlehanými vejci, směs přelijeme do woku a smažíme, dokud vejce neztuhnou.
- Přidáme nasekaný kokos a koriandr a okamžitě podáváme.