Nudle speciální

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Garnát obecný 100 g
Hrachové lusky 100 g
Kari pasta 2 polévková lžíce
Kokosové mléko 4 polévková lžíce
Kokos sušený 25 g
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Nudle rýžové 250 g
Ocet rýžový 2 polévková lžíce
Olej arašídový (podzemnicový) 4 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Šunka dušená 225 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 500 ml
Vodní kaštany v nálevu 100 g
Žampiony čerstvé 100 g
Zázvor celý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýžové nudle dáme do mísy, zalijeme vroucí vodou a necháme 10 minut stát. Poté scedíme, necháme okapat a promícháme se 2 lžícemi podzemnicového oleje.
  2. Rozehřejeme ve woku zbylý olej, přidáme pokrájené chilli papričky, česnek, zázvor, kari pastu, moučkový cukr a ocet a smažíme jednu minutu. Přidáme nakrájenou šunku, žampiony, lusky, vodní kaštany a pokrájenou červenou papriku a vše osmažíme cca 5 minut. Poté přidáme nudle a garnáty a 2 minuty smažíme.
  3. Smícháme v misce kokosové mléko s rozšlehanými vejci, směs přelijeme do woku a smažíme, dokud vejce neztuhnou.
  4. Přidáme nasekaný kokos a koriandr a okamžitě podáváme.