Rýže smažená s garnáty

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 4 ks
Garnát obecný 250 g
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Řeřicha 2 polévková lžíce
Rýže dlouhozrnná 300 g
Sardelová pasta 1 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 700 ml
Vodní kaštany v nálevu 200 g
Žampiony čerstvé 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vařící osolené vodě uvaříme rýži a udržujeme ji teplou.
  2. Každé vejce rozšleháme zvlášť se dvěma lžičkami studené vody, solí a pepřem. Rozpálíme ve woku 2 lžíce oleje. Přilijeme první vejce, necháme jej v klidu smažit, dokud neztuhne. Vyndáme omeletu na prkénko a zopakujeme s druhým vejcem. Poté omelety nakrájíme na čtverce o straně 3 cm.
  3. Zbylý olej rozehřejeme ve woku, přidáme pokrájené jarní cibulky a česnek a minutu smažíme. Přidáme pokrájené žampiony a dvě minuty smažíme. Vmícháme sardelovou a ústřicovou omáčku, přidáme vodní kaštany, sůl, pepř a garnáty a vše povaříme 2 minuty.
  4. Vmícháme vařenou rýži a minutu smažíme. Přidáme řeřichu a čtverečky omelety a smažíme 2 minuty. Ihned podáváme.