Rýže smažená s garnáty
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
4 ks |
Garnát obecný |
250 g |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Řeřicha |
2 polévková lžíce |
Rýže dlouhozrnná |
300 g |
Sardelová pasta |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
700 ml |
Vodní kaštany v nálevu |
200 g |
Žampiony čerstvé |
125 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve vařící osolené vodě uvaříme rýži a udržujeme ji teplou.
- Každé vejce rozšleháme zvlášť se dvěma lžičkami studené vody, solí a pepřem. Rozpálíme ve woku 2 lžíce oleje. Přilijeme první vejce, necháme jej v klidu smažit, dokud neztuhne. Vyndáme omeletu na prkénko a zopakujeme s druhým vejcem. Poté omelety nakrájíme na čtverce o straně 3 cm.
- Zbylý olej rozehřejeme ve woku, přidáme pokrájené jarní cibulky a česnek a minutu smažíme. Přidáme pokrájené žampiony a dvě minuty smažíme. Vmícháme sardelovou a ústřicovou omáčku, přidáme vodní kaštany, sůl, pepř a garnáty a vše povaříme 2 minuty.
- Vmícháme vařenou rýži a minutu smažíme. Přidáme řeřichu a čtverečky omelety a smažíme 2 minuty. Ihned podáváme.