Bramborové šišky s ořechy
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Cukr moučkový |
100 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Krupice dětská |
40 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hrubá |
300 g |
Ořechy vlašské |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci v osolené vodě uvaříme umyté brambory se slupkou, které uvařené scedíme a necháme vychladnout.
- Na vál vysypeme mouku, krupici, osolíme, přidáme oloupané a na jemném struhadle nastrouhané brambory, rozklepneme celé vejce a rukama vypracujeme tuhé těsto. Z těsta připravíme pomocí rukou válečky o průměru 3 cm a nožem z válečku ukrajujeme šišky dlouhé 5 cm. Vaříme v hrnci ve vařící vodě, přibližně 10 minut. Doba vaření se však může různit a je proto nejlepší řídit se pravidlem „když nám vyplavou nahoru, tak jsou šišky uvařené“.
- Hotové scedíme, dáme do větší mísy, posypeme pomletými ořechy, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, polijeme na pánvi rozpáleným máslem, vše promícháme.