Těstovinový salát s parmezánem

Ingredience


Fazolové klíčky 100 g
Jogurt bílý 150 g
Paprika zelená 1 ks
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 1 ks
Sůl 2 špetka
Sýr Niva (Rokfór) 120 g
Sýr Parmezán 150 g
Těstoviny Penne 150 g
Voda pitná 1.5 l
Worcester (worcesterská omáčka) 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu, slijeme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.
  2. Zelenou papriku omyjeme, očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Fazolové klíčky omyjeme a necháme okapat.
  3. V menší misce smícháme najemno nakrájenou šalotku, nivu a jogurt a v mixéru rozmixujeme. Takto připravenou zálivku dochutíme solí, pepřem a worcestrovou omáčkou.
  4. V salátové míse smícháme papriku, fazolové klíčky, parmezán a těstoviny, přidáme zálivku a vše posypeme nasekanou pažitkou.