Těstovinový salát s parmezánem
Ingredience
Fazolové klíčky |
100 g |
Jogurt bílý |
150 g |
Paprika zelená |
1 ks |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Niva (Rokfór) |
120 g |
Sýr Parmezán |
150 g |
Těstoviny Penne |
150 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu, slijeme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.
- Zelenou papriku omyjeme, očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Fazolové klíčky omyjeme a necháme okapat.
- V menší misce smícháme najemno nakrájenou šalotku, nivu a jogurt a v mixéru rozmixujeme. Takto připravenou zálivku dochutíme solí, pepřem a worcestrovou omáčkou.
- V salátové míse smícháme papriku, fazolové klíčky, parmezán a těstoviny, přidáme zálivku a vše posypeme nasekanou pažitkou.