Špagetový salát s parmskou šunkou
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kapary |
2 polévková lžíce |
Máta |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
125 ml |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pasta z ančoviček |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špagety |
250 g |
Sůl |
2 špetka |
Šunka parmská |
200 g |
Tuňák v oleji |
150 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špagety rozlámeme na malé kousky a vaříme je ve vroucí osolené vodě s olejem podle návodu na obalu. Poté je propláchneme, slijeme a promícháme s 2 lžícemi olivového oleje. Odložíme do salátové mísy.
- Tuňáka osušíme a rozdělíme na kousky, parmskou šunku nakrájíme na proužky. Do salátové mísy ke špagetám přidáme tuňáka, parmskou šunku a kapary a pořádně promícháme.
- V menší misce smícháme žloutek, pastu z ančoviček, citronovou šťávu, sůl a pepř. Do směsi přidáme olivový olej a najemno nasekanou mátu s bazalkou. Směs důkladně promícháme se špagetami.