Špagetový salát s parmskou šunkou

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kapary 2 polévková lžíce
Máta 1 polévková lžíce
Olej olivový 125 ml
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pasta z ančoviček 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Špagety 250 g
Sůl 2 špetka
Šunka parmská 200 g
Tuňák v oleji 150 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 2.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špagety rozlámeme na malé kousky a vaříme je ve vroucí osolené vodě s olejem podle návodu na obalu. Poté je propláchneme, slijeme a promícháme s 2 lžícemi olivového oleje. Odložíme do salátové mísy.
  2. Tuňáka osušíme a rozdělíme na kousky, parmskou šunku nakrájíme na proužky. Do salátové mísy ke špagetám přidáme tuňáka, parmskou šunku a kapary a pořádně promícháme.
  3. V menší misce smícháme žloutek, pastu z ančoviček, citronovou šťávu, sůl a pepř. Do směsi přidáme olivový olej a najemno nasekanou mátu s bazalkou. Směs důkladně promícháme se špagetami.