Žampionový salát s penne

Ingredience


Bazalka 1 kávová lžička
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pažitka 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 špetka
Těstoviny Penne 250 g
Voda pitná 2 l
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velké salátové míse smícháme olivový olej, citronovou šťávu, najemno nasekanou bazalku a pažitku, sůl a pepř.
  2. Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme do mísy k zálivce a důkladně promícháme.
  3. Mísu zakryjeme a necháme 60 minut odležet.
  4. Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstoviny, propláchneme je, necháme okapat a přidáme do salátové mísy k houbám. Vše důkladně promícháme. Ihned podáváme a zdobíme snítkami petrželky.