Vepřová plec pečená po selsku
Ingredience
Česnek |
25 g |
Cibule |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Sůl |
25 g |
Vepřová plec |
750 g |
Voda pitná |
700 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřovou plec opláchneme, potřeme česnekem rozetřeným se solí, vložíme do pekáče na cibuli nakrájenou na plátky a mírně podlijeme vodou. Za občasného přelévání vznikající šťávou a podlévání vodou pečeme doměkka a dozlatova. Maso podle potřeby obracíme a dbáme, aby se cibule nepřipálila.
- Upečenou plec vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a rozmícháme. Zalijeme vodou a nejméně 20 minut vaříme vzniklou šťávu.
- Ke konci varu ji přisolíme, procedíme a krátce převaříme.