Vepřová plec pečená po selsku

Vepřová plec pečená po selsku - obrázek

Ingredience


Česnek 25 g
Cibule 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Sůl 25 g
Vepřová plec 750 g
Voda pitná 700 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou plec opláchneme, potřeme česnekem rozetřeným se solí, vložíme do pekáče na cibuli nakrájenou na plátky a mírně podlijeme vodou. Za občasného přelévání vznikající šťávou a podlévání vodou pečeme doměkka a dozlatova. Maso podle potřeby obracíme a dbáme, aby se cibule nepřipálila.
  2. Upečenou plec vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a rozmícháme. Zalijeme vodou a nejméně 20 minut vaříme vzniklou šťávu.
  3. Ke konci varu ji přisolíme, procedíme a krátce převaříme.