Makarony se zeleným chřestem
Ingredience
Chřest zelený |
450 g |
Citrony |
1 ks |
Cuketa |
2 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Majoránka |
2 polévková lžíce |
Makarony milánské |
120 g |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Salát ledový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Poté je propláchneme a necháme okapat.
- V dalším hrnci přivedeme k varu vodu, ponoříme do ní chřest a na kolečka nakrájenou cuketu a povaříme 5 minut.
- Ve velké salátové míse smícháme těstoviny, vařenou zeleninu, najemno nasekanou pažitku a majoránku a vše opatrně promícháme.
- V menší misce smícháme citronovou kůru a šťávu, olej, cukr, sůl a pepř. Takto připravenou zálivkou přelijeme těstovinovou směs a vše důkladně promícháme.
- Na talíře rozdělíme listy ledového salátu a na ně rozložíme těstovinový salát. Vše posypeme nasekanými piniovými oříšky.