Makarony se zeleným chřestem

Ingredience


Chřest zelený 450 g
Citrony 1 ks
Cuketa 2 ks
Cukr krupice 1 špetka
Majoránka 2 polévková lžíce
Makarony milánské 120 g
Olej olivový 6 polévková lžíce
Oříšky piniové 2 polévková lžíce
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Salát ledový 1 ks
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Poté je propláchneme a necháme okapat.
  2. V dalším hrnci přivedeme k varu vodu, ponoříme do ní chřest a na kolečka nakrájenou cuketu a povaříme 5 minut.
  3. Ve velké salátové míse smícháme těstoviny, vařenou zeleninu, najemno nasekanou pažitku a majoránku a vše opatrně promícháme.
  4. V menší misce smícháme citronovou kůru a šťávu, olej, cukr, sůl a pepř. Takto připravenou zálivkou přelijeme těstovinovou směs a vše důkladně promícháme.
  5. Na talíře rozdělíme listy ledového salátu a na ně rozložíme těstovinový salát. Vše posypeme nasekanými piniovými oříšky.