Oskerušová kuličky

Ingredience


Mouka pšeničná hrubá 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
Cukr moučkový 100 g
Máslo jihočeské AB 3 polévková lžíce
Ořechy vlašské 50 g
Oskeruša sušená 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vál vsypeme mouku, osolíme, rozklepneme celé vejce, zalijeme horkou vodou a rukama zpracujeme tuhé těsto.
  2. Z těsta tvarujeme kuličky, které vaříme v hrnci ve vařící vodě 8 minut. Uvařené vybereme z vody a hned je pomastíme rozpuštěným máslem.
  3. Ořechy a oskeruše nameleme na mlýnku, přidáme cukr, promícháme a směsí posypeme omaštěné kuličky.