Oskerušová kuličky
Ingredience
Mouka pšeničná hrubá |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Cukr moučkový |
100 g |
Máslo jihočeské AB |
3 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
50 g |
Oskeruša sušená |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na vál vsypeme mouku, osolíme, rozklepneme celé vejce, zalijeme horkou vodou a rukama zpracujeme tuhé těsto.
- Z těsta tvarujeme kuličky, které vaříme v hrnci ve vařící vodě 8 minut. Uvařené vybereme z vody a hned je pomastíme rozpuštěným máslem.
- Ořechy a oskeruše nameleme na mlýnku, přidáme cukr, promícháme a směsí posypeme omaštěné kuličky.