Telecí závitky s anglickou slaninou

Ingredience


Anglická slanina 5 dkg
Česnek 1 stroužek
Hovězí vývar základní 125 ml
Máslo čerstvé 60 g
Máta 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalvěj čerstvá 8 ks
Telecí kýta 600 g
Víno bílé 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí řízky lehce naklepeme, opepříme a potřeme česnekem. Na každý řízek položíme lístek šalvěje a plátek anglické slaniny. Řízky srolujeme a sepneme párátkem.
  2. Na pánvi rozpálíme olivový olej společně s 25 g másla a řízky na něm opečeme. Poté podlijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 20 minut. Občas závitky obrátíme.
  3. Podušené závitky vyjmeme a uchováváme v teple.
  4. Omáčku necháme přejít varem a přidáme bílé víno. Vše znovu povaříme a přidáme zbytek másla. Závitky nakrájíme na kolečka, rozdělíme na připravené talíře a přelijeme omáčkou. Zdobíme snítkami máty.