Telecí závitky s anglickou slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
5 dkg |
Česnek |
1 stroužek |
Hovězí vývar základní |
125 ml |
Máslo čerstvé |
60 g |
Máta |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
8 ks |
Telecí kýta |
600 g |
Víno bílé |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí řízky lehce naklepeme, opepříme a potřeme česnekem. Na každý řízek položíme lístek šalvěje a plátek anglické slaniny. Řízky srolujeme a sepneme párátkem.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej společně s 25 g másla a řízky na něm opečeme. Poté podlijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 20 minut. Občas závitky obrátíme.
- Podušené závitky vyjmeme a uchováváme v teple.
- Omáčku necháme přejít varem a přidáme bílé víno. Vše znovu povaříme a přidáme zbytek másla. Závitky nakrájíme na kolečka, rozdělíme na připravené talíře a přelijeme omáčkou. Zdobíme snítkami máty.