Saltimbocca z telecích jater

Ingredience


Anglická slanina 10 dkg
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 1 l
Játra telecí 750 g
Máslo čerstvé 100 g
Olej olivový 8 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 400 g
Šafrán 1 špetka
Šalvěj čerstvá 12 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V zapékací míse rozpálíme 3 lžíce oleje, přidáme cibuli a česnek a za stálého míchání orestujeme.
  2. Přidáme rýži a šafrán a krátce osmahneme. Přilijeme vývar a vše promícháme. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.
  3. Připravíme si kousky jater, na každý položíme lístek šalvěje a obalíme anglickou slaninou, kterou připevníme párátkem.
  4. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a játra opečeme z každé strany 2 minuty. Pánev zakryjeme a játra udržujeme v teple.
  5. Do rýže přimícháme ementál a máslo. Dochutíme solí a pepřem.
  6. Na připravené talíře dáme kopečky rizota a na ně rozdělíme kousky jater zabalené ve slanině.