Pohanka s brynzou

Ingredience


Česnek 15 g
Cibule 80 g
Pohanka 300 g
Sádlo škvařené 60 g
Slanina vepřová 120 g
Sůl 15 g
Sýr Brynza 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pohanku dobře propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou a pozvolna vaříme asi 20 minut. Scedíme a necháme okapat.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na drobné kostičky.
  3. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme kostičky slaniny, cibuli a smažíme, až bude cibule zlatavá. Nyní přisypeme česnek, krátce orestujeme a odstavíme.
  4. Pohanku rozdělíme na talíře, posypeme rozdrobenou brynzou a přelijeme sádlem s cibulí a česnekem.