Šafránové ústřice
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kerblík |
20 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Pernod |
1 polévková lžíce |
Pórek |
250 g |
Řeřicha |
30 g |
Šafrán |
1 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
350 ml |
Sůl |
5 g |
Ústřice |
500 g |
Víno bílé |
250 ml |
Vývar rybí |
250 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ústřice vyjmeme z lastur a šťávu přecedíme do hrnku. Do hrnce dáme smetanu, víno, přidáme nakrájený pórek a mrkev. Uvedeme do varu a 7-10 minut povaříme, až zelenina změkne. Přilijeme šťávu z ústřic, nasekanou řeřichu, šafrán, pernod, citronovou šťávu, sůl a podle uvážení i cayenský pepř. Znovu přivedeme k varu, přidáme ústřice a zvolna vaříme, až změknou a na okrajích se mírně zkroutí.
- Ozdobíme kerblíkem a servírujeme.