Šafránové ústřice

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kerblík 20 g
Mrkev kořen 50 g
Pepř černý mletý 3 g
Pernod 1 polévková lžíce
Pórek 250 g
Řeřicha 30 g
Šafrán 1 g
Smetana 33% (šlehačka) 350 ml
Sůl 5 g
Ústřice 500 g
Víno bílé 250 ml
Vývar rybí 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ústřice vyjmeme z lastur a šťávu přecedíme do hrnku. Do hrnce dáme smetanu, víno, přidáme nakrájený pórek a mrkev. Uvedeme do varu a 7-10 minut povaříme, až zelenina změkne. Přilijeme šťávu z ústřic, nasekanou řeřichu, šafrán, pernod, citronovou šťávu, sůl a podle uvážení i cayenský pepř. Znovu přivedeme k varu, přidáme ústřice a zvolna vaříme, až změknou a na okrajích se mírně zkroutí.
  2. Ozdobíme kerblíkem a servírujeme.