Kebab orientální s plody moře

Ingredience


Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 6 ks
Hřebenatka 350 g
Klasy kukuřice mražené 100 g
Krevety tygří - loupané 350 g
Med včelí 2 kávová lžička
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 4 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 3 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Sherry brandy 4 polévková lžíce
Zázvor celý 20 g
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na grilovací jehly na 12 porcí napíchneme krevety, hřebenatky, papriku, jarní cibulky a mladou kukuřici. Konce obalíme fólií, aby neshořely, a položíme do mělké mísy.
  2. V misce smícháme mleté chilli, zázvor, sójovou omáčku a kebaby ve směsi obalíme. Zakryjeme a dáme do lednice na 2 hodiny.
  3. Gril rozpálíme a pokládáme kebab na mřížku, potíráme olejem a po každé straně grilujeme 3 minuty.
  4. V misce smícháme sójovou omáčku, med, sherry, zázvor a pokrájenou cibulku.
  5. Kebaby přendáme na servírovací mísu a podáváme s omáčkou na namáčení.