Kebab orientální s plody moře
Ingredience
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
6 ks |
Hřebenatka |
350 g |
Klasy kukuřice mražené |
100 g |
Krevety tygří - loupané |
350 g |
Med včelí |
2 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
4 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Sherry brandy |
4 polévková lžíce |
Zázvor celý |
20 g |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 150 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Na grilovací jehly na 12 porcí napíchneme krevety, hřebenatky, papriku, jarní cibulky a mladou kukuřici. Konce obalíme fólií, aby neshořely, a položíme do mělké mísy.
- V misce smícháme mleté chilli, zázvor, sójovou omáčku a kebaby ve směsi obalíme. Zakryjeme a dáme do lednice na 2 hodiny.
- Gril rozpálíme a pokládáme kebab na mřížku, potíráme olejem a po každé straně grilujeme 3 minuty.
- V misce smícháme sójovou omáčku, med, sherry, zázvor a pokrájenou cibulku.
- Kebaby přendáme na servírovací mísu a podáváme s omáčkou na namáčení.