Krupice se sladkou polevou
Ingredience
Cukr krupice |
80 g |
Hřebíček |
5 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Pšeničná krupice |
150 g |
Skořice mletá |
5 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme špetku soli, za stálého míchání přisypeme krupici a pozvolna vaříme.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme tmavší jíšku. Přilijeme k ní hrnek vody, rozmícháme, povaříme, až vznikne hladká tekutina. Přidáme do ní hřebíček, skořici a cukr. Povaříme asi 15 minut, vyndáme hřebíčky a odstavíme.
- Uvařenou krupici rozdělíme na talíře a polijeme sladkou omáčkou.