Krupice se sladkou polevou

Krupice se sladkou polevou - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 80 g
Hřebíček 5 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Pšeničná krupice 150 g
Skořice mletá 5 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme špetku soli, za stálého míchání přisypeme krupici a pozvolna vaříme.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme tmavší jíšku. Přilijeme k ní hrnek vody, rozmícháme, povaříme, až vznikne hladká tekutina. Přidáme do ní hřebíček, skořici a cukr. Povaříme asi 15 minut, vyndáme hřebíčky a odstavíme.
  3. Uvařenou krupici rozdělíme na talíře a polijeme sladkou omáčkou.