Jehněčí kotleta na rozmarýnu

Ingredience


Česnek 12 stroužek
Jehněčí maso 1 kg
Kukuřice cukrová nakládaná 300 g
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 500 g
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky, rozmixujeme a vložíme do hrnce. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme na mírném ohni. Osolíme, opepříme a přidáme rozmarýn, poté odstavíme.
  2. Do kotlety uděláme nožem zářezy a do každého vložíme stroužek česneku.
  3. V zapékací míse rozpálíme olej, vložíme do ní kotletu a zprudka ze všech stran opečeme. Přidáme rozmixovaná rajčata, zapékací misku přiklopíme víkem a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia, pečeme 90 minut. Těsně před dopečením přidáme kukuřici a pečeme ještě asi 10 minut. Poté ihned podáváme.