Jehněčí kotleta na rozmarýnu
Ingredience
Česnek |
12 stroužek |
Jehněčí maso |
1 kg |
Kukuřice cukrová nakládaná |
300 g |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
500 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rajčata omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky, rozmixujeme a vložíme do hrnce. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme na mírném ohni. Osolíme, opepříme a přidáme rozmarýn, poté odstavíme.
- Do kotlety uděláme nožem zářezy a do každého vložíme stroužek česneku.
- V zapékací míse rozpálíme olej, vložíme do ní kotletu a zprudka ze všech stran opečeme. Přidáme rozmixovaná rajčata, zapékací misku přiklopíme víkem a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia, pečeme 90 minut. Těsně před dopečením přidáme kukuřici a pečeme ještě asi 10 minut. Poté ihned podáváme.