Krupicová kaše zapečená s jablky

Ingredience


Citronová kůra 5 g
Cukr moučkový 60 g
Jablka 400 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 500 ml
Pšeničná krupice 150 g
Strouhanka 20 g
Tuk 15 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci přivedeme k varu mléko, za stálého míchání přisypeme krupici a zvolna uvaříme krupicovou kaši. Odstavíme a necháme chladnout.
  2. Do misky vložíme změklé máslo, přisypeme cukr, strouhanou citronovou kůru, žloutky a šlehačem vymícháme pěnu. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky.
  3. Do vychladlé kaše postupně přimícháme pěnu z másla, potom jablka a nakonec opatrně sníh z bílků.
  4. Pekáček vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme krupicovou hmotou. Pečeme ve vyhřáté troubě zvolna asi 45 až 50 minut.
  5. Vyklopíme z pekáčku, rozkrájíme na porce, rozdělíme na talířky a vychladlé podáváme.