Krupicová kaše zapečená s jablky
Ingredience
Citronová kůra |
5 g |
Cukr moučkový |
60 g |
Jablka |
400 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Pšeničná krupice |
150 g |
Strouhanka |
20 g |
Tuk |
15 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V hrnci přivedeme k varu mléko, za stálého míchání přisypeme krupici a zvolna uvaříme krupicovou kaši. Odstavíme a necháme chladnout.
- Do misky vložíme změklé máslo, přisypeme cukr, strouhanou citronovou kůru, žloutky a šlehačem vymícháme pěnu. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky.
- Do vychladlé kaše postupně přimícháme pěnu z másla, potom jablka a nakonec opatrně sníh z bílků.
- Pekáček vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme krupicovou hmotou. Pečeme ve vyhřáté troubě zvolna asi 45 až 50 minut.
- Vyklopíme z pekáčku, rozkrájíme na porce, rozdělíme na talířky a vychladlé podáváme.