Kuřecí řízky v bramborovém těstíčku

Kuřecí řízky v bramborovém těstíčku - obrázek

Ingredience


Brambory 300 g
Česnek 3 stroužek
Hříbky čerstvé 300 g
Kmín drcený 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 700 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej slunečnicový 0.5 dl
Pepř bílý 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1.5 kávová lžička
Petržel - nať 0.5 polévková lžíce
Strouhanka 6 polévková lžíce
Sůl 4.5 kávová lžička
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme a omyjeme brambory. Nastrouháme je a v míse smícháme s rozetřeným česnekem, 2 lžičkami soli, 1 lžičkou černého pepře, vejci a strouhankou. Těsto dobře promícháme.
  2. Očištěné a omyté pravé hříbky pokrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme máslo a houby usmažíme dozlatova. Smažíme přibližně 7-10 minut. Houby osolíme podle chuti (asi 0.5 lžičky), posypeme drceným kmínem a černým pepřem (0.5 lžičky). Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a přimícháme k hříbkům.
  3. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozkrojíme v polovině tak, že si utvoříme kapsu.
  4. Maso dáme do igelitového sáčku a přes sáček ho zlehka naklepeme. Pak kuřecí kapsy osolíme (přibližně 2 lžičky) a opepříme 1 lžičkou bílého pepře.
  5. Řízky naplníme houbami, kraje zachytíme párátky a obalíme v hladké mouce.
  6. V hlubší a větší pánvi rozpálíme 0.5-1 dl oleje. Řízky namočíme do těstíčka a usmažíme z obou stran do zlatohněda. Teplotu po chvilce snížíme, smažíme pomaleji, aby se mohlo propéct maso v těstíčku. Dáváme pozor, aby se nepřipálilo.
  7. Usmažené řízky vyjmeme a odložíme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.