Kuřecí řízky v bramborovém těstíčku
Ingredience
Brambory |
300 g |
Česnek |
3 stroužek |
Hříbky čerstvé |
300 g |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
700 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
0.5 dl |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
0.5 polévková lžíce |
Strouhanka |
6 polévková lžíce |
Sůl |
4.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme a omyjeme brambory. Nastrouháme je a v míse smícháme s rozetřeným česnekem, 2 lžičkami soli, 1 lžičkou černého pepře, vejci a strouhankou. Těsto dobře promícháme.
- Očištěné a omyté pravé hříbky pokrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme máslo a houby usmažíme dozlatova. Smažíme přibližně 7-10 minut. Houby osolíme podle chuti (asi 0.5 lžičky), posypeme drceným kmínem a černým pepřem (0.5 lžičky). Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a přimícháme k hříbkům.
- Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozkrojíme v polovině tak, že si utvoříme kapsu.
- Maso dáme do igelitového sáčku a přes sáček ho zlehka naklepeme. Pak kuřecí kapsy osolíme (přibližně 2 lžičky) a opepříme 1 lžičkou bílého pepře.
- Řízky naplníme houbami, kraje zachytíme párátky a obalíme v hladké mouce.
- V hlubší a větší pánvi rozpálíme 0.5-1 dl oleje. Řízky namočíme do těstíčka a usmažíme z obou stran do zlatohněda. Teplotu po chvilce snížíme, smažíme pomaleji, aby se mohlo propéct maso v těstíčku. Dáváme pozor, aby se nepřipálilo.
- Usmažené řízky vyjmeme a odložíme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.