Čokoládové kostky s mandlemi

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Čokoláda hořká 100 g
Cukr moučkový 210 g
Mandle 100 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 20 g
Poleva čokoládová 200 g
Rum 3 polévková lžíce
Strouhanka 40 g
Vaječný bílek slepičí 5 ks
Vaječný žloutek slepičí 5 ks
Vanilka mletá 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Cukr moučkový 60 g
Smetana čerstvá ke šlehání 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku a strouhanku si dáme do misky a přilijeme rum. Necháme chvilku odstát.
  2. Smícháme cukr, vejce, žloutky, strouhanou citronovou kůru, vanilku a třeme cca 30 minut. Poté přidáme nastrouhanou čokoládu, rozpuštěné, prochladlé máslo, tuhý sníh ušlehaný z bílků, nastrouhané mandle, rumem navlhčenou strouhanku a mouku a zlehka promícháme.
  3. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a v mírně vyhřáté troubě upečeme. Těsto necháme prochladnout, rozdělíme na dva díly, jeden potřeme ušlehanou smetanou s cukrem. Druhý díl nakrájíme na kostky, přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a necháme ji ztuhnout. Kostky složíme na první díl a dokrájíme. Vložíme do papírových košíčků.