Žloutkové věnečky s krémem

Ingredience


Máslo čerstvé 110 g
Mléko plnotučné 0.375 l
Mouka pšeničná hrubá 220 g
Vejce slepičí 4 ks
Cukr vanilka 100 g
Mléko plnotučné 0.25 l
Mouka pšeničná hrubá 30 g
Rum 2 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
Želatina 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kastrolu dáme mléko a máslo a přivedeme k varu. Přisypeme mouku a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit. Necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a důkladně umícháme.
  2. Těsto vložíme do kornoutu s trubičkou a na vymazaném plechu vytvoříme věnečky. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Ještě teplé rozkrojíme a necháme vychladnout.
  3. Pomocí kornoutu věnečky naplníme žloutkovým krémem, složíme na sebe a pocukrujeme.
  4. Na krém vmícháme mouku do mléka, vložíme do vodní lázně a vaříme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout, přidáme žloutky, vanilkový cukr a znovu mícháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Přimícháme želatinu namočenou ve vodě a po vychladnutí přilijeme rum.