Žloutkové věnečky s krémem
Ingredience
Máslo čerstvé |
110 g |
Mléko plnotučné |
0.375 l |
Mouka pšeničná hrubá |
220 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Cukr vanilka |
100 g |
Mléko plnotučné |
0.25 l |
Mouka pšeničná hrubá |
30 g |
Rum |
2 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Želatina |
20 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do kastrolu dáme mléko a máslo a přivedeme k varu. Přisypeme mouku a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit. Necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a důkladně umícháme.
- Těsto vložíme do kornoutu s trubičkou a na vymazaném plechu vytvoříme věnečky. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Ještě teplé rozkrojíme a necháme vychladnout.
- Pomocí kornoutu věnečky naplníme žloutkovým krémem, složíme na sebe a pocukrujeme.
- Na krém vmícháme mouku do mléka, vložíme do vodní lázně a vaříme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout, přidáme žloutky, vanilkový cukr a znovu mícháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Přimícháme želatinu namočenou ve vodě a po vychladnutí přilijeme rum.