Karbanátky v pitě

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chléb Pita 4 plátek
Cibulka jarní 1 ks
Maso mleté - mix 400 g
Olej stolní 400 ml
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 200 g
Ředkvička 1 ks
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 1 špetka
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme mleté maso se sladkou paprikou, strouhankou, dvěma stroužky česneku, osolíme, opepříme a promícháme.
  2. Z masové směsi tvoříme vlhkýma rukama malé karbanátky. Na pánvi s rozehřátým olejem je osmahneme dozlatova.
  3. Ředkvičky a cibulku opláchneme, očistíme a na malé kousky nakrájíme.
  4. Smícháme zakysanou smetanu a dva stroužky česneku, osolíme a přidáme jednu nasekanou ředkvičku.
  5. Pita chléb dáme na 1 minutu nahřát do trouby, poté odkrojíme vrchní část a kapsu naplníme karbanátky, cibulkou, ředkvičkami, rajčátky a polijeme kysanou smetanou a posypeme špetkou tymiánu.