Karbanátky v pitě
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chléb Pita |
4 plátek |
Cibulka jarní |
1 ks |
Maso mleté - mix |
400 g |
Olej stolní |
400 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
200 g |
Ředkvička |
1 ks |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme mleté maso se sladkou paprikou, strouhankou, dvěma stroužky česneku, osolíme, opepříme a promícháme.
- Z masové směsi tvoříme vlhkýma rukama malé karbanátky. Na pánvi s rozehřátým olejem je osmahneme dozlatova.
- Ředkvičky a cibulku opláchneme, očistíme a na malé kousky nakrájíme.
- Smícháme zakysanou smetanu a dva stroužky česneku, osolíme a přidáme jednu nasekanou ředkvičku.
- Pita chléb dáme na 1 minutu nahřát do trouby, poté odkrojíme vrchní část a kapsu naplníme karbanátky, cibulkou, ředkvičkami, rajčátky a polijeme kysanou smetanou a posypeme špetkou tymiánu.