Větroplašky se šlehačkou
Ingredience
Cukr vanilka |
20 g |
Máslo čerstvé |
110 g |
Mléko plnotučné |
0.375 l |
Mouka pšeničná hrubá |
220 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Cukr moučkový |
40 g |
Smetana čerstvá ke šlehání |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do kastrolu dáme mléko a máslo, přivedeme k varu. Přisypeme mouku a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit. Necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a důkladně umícháme.
- Těsto vložíme do kornoutu s trubičkou a na vymazaném plechu vytvoříme velké hubinky. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Ještě teplé na jedné straně nakrojíme a necháme vychladnout.
- Pomocí kornoutu je naplníme smetanou ušlehanou s cukrem, posypeme vanilkovým cukrem a můžeme podávat.