Větroplašky se šlehačkou

Ingredience


Cukr vanilka 20 g
Máslo čerstvé 110 g
Mléko plnotučné 0.375 l
Mouka pšeničná hrubá 220 g
Vejce slepičí 4 ks
Cukr moučkový 40 g
Smetana čerstvá ke šlehání 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kastrolu dáme mléko a máslo, přivedeme k varu. Přisypeme mouku a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit. Necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a důkladně umícháme.
  2. Těsto vložíme do kornoutu s trubičkou a na vymazaném plechu vytvoříme velké hubinky. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Ještě teplé na jedné straně nakrojíme a necháme vychladnout.
  3. Pomocí kornoutu je naplníme smetanou ušlehanou s cukrem, posypeme vanilkovým cukrem a můžeme podávat.