Plněný řízek s nivou

Ingredience


Anglická slanina 80 g
Česnek 3 stroužek
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 100 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pórek 100 g
Šalotka 4 ks
Sůl 4 špetka
Sýr Niva (Rokfór) 200 g
Vepřové kotlety 700 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z omyté a osušené kotlety bez kosti nakrájíme 4 plátky – řízky. Každý plátek masa rozklepeme, osolíme špetkou soli a opepříme z každé strany.
  2. Očistíme a omyjeme česnek, pórek se šalotkou a pokrájíme na kroužky. Česnek posekáme nadrobno. V pánvi rozpálíme máslo. Šalotku s pórkem a česnekem podusíme. Plísňový sýr Nivu nakrájíme na plátky.
  3. Na každý rozložený řízek položíme na jednu polovinu plátek sýru, plátek anglické slaniny a 1–2 lžíce podušené zeleniny. Maso přeložíme, okraje sklepneme a upevníme párátky.
  4. V pánvi si rozpálíme olej a řízky smažíme přibližně 5 minut dozlatova z každé strany. Z usmažených řízků vyjmeme párátka.