Plněný řízek s nivou
Ingredience
Anglická slanina |
80 g |
Česnek |
3 stroužek |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pórek |
100 g |
Šalotka |
4 ks |
Sůl |
4 špetka |
Sýr Niva (Rokfór) |
200 g |
Vepřové kotlety |
700 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z omyté a osušené kotlety bez kosti nakrájíme 4 plátky – řízky. Každý plátek masa rozklepeme, osolíme špetkou soli a opepříme z každé strany.
- Očistíme a omyjeme česnek, pórek se šalotkou a pokrájíme na kroužky. Česnek posekáme nadrobno. V pánvi rozpálíme máslo. Šalotku s pórkem a česnekem podusíme. Plísňový sýr Nivu nakrájíme na plátky.
- Na každý rozložený řízek položíme na jednu polovinu plátek sýru, plátek anglické slaniny a 1–2 lžíce podušené zeleniny. Maso přeložíme, okraje sklepneme a upevníme párátky.
- V pánvi si rozpálíme olej a řízky smažíme přibližně 5 minut dozlatova z každé strany. Z usmažených řízků vyjmeme párátka.