Maso s bramborami pečené v pivu

Ingredience


Brambory 1500 g
Gulášové koření 2 kávová lžička
Koření grilovací 2 kávová lžička
Koření na ryby 2 kávová lžička
Kuře 1200 g
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 500 ml
Sůl 3 špetka
Vegeta 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme, neloupané nakrájíme na slabá kolečka, kterými poklademe pekáč. Kuře rozporcujeme, osolíme a vložíme na kolečka brambor. Pokud použijeme jiný druh masa, nakrájíme maso na plátky. Vše zalijeme rozmíchaným pivem s kořením. Koření můžeme zaměňovat dle chuti a možností.
  2. Přikryjeme alobalem a pečeme v mírně vyhřáté troubě, dokud brambory nebudou měkké. Ke konci pečení alobal odstraníme, aby se brambory i maso pěkně dopekly a dobarvily.