Maso s bramborami pečené v pivu
Ingredience
Brambory |
1500 g |
Gulášové koření |
2 kávová lžička |
Koření grilovací |
2 kávová lžička |
Koření na ryby |
2 kávová lžička |
Kuře |
1200 g |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml |
Sůl |
3 špetka |
Vegeta |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory omyjeme, neloupané nakrájíme na slabá kolečka, kterými poklademe pekáč. Kuře rozporcujeme, osolíme a vložíme na kolečka brambor. Pokud použijeme jiný druh masa, nakrájíme maso na plátky. Vše zalijeme rozmíchaným pivem s kořením. Koření můžeme zaměňovat dle chuti a možností.
- Přikryjeme alobalem a pečeme v mírně vyhřáté troubě, dokud brambory nebudou měkké. Ke konci pečení alobal odstraníme, aby se brambory i maso pěkně dopekly a dobarvily.