Kuřecí stehna ve sladké marinádě s hořčicí

Ingredience


Džem rybízový 2 polévková lžíce
Hořčice kremžská 2 polévková lžíce
Hořčice plnotučná 2 polévková lžíce
Kuřecí stehna 400 g
Máslo čerstvé 100 g
Med včelí 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 3 špetka
Sůl 3 špetka
Zelenina nakládaná 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí stehna dočistíme, omyjeme a osušíme. V nádobě si připravíme marinádu, která se skládá z obou druhů hořčice, džemu a medu.
  2. Do této směsi kuřecí stehna naložíme. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj stehna. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, dokud maso není měkké. Asi v polovině pečení přidáme ke stehnům zeleninovou směs. Podle chuti osolíme a opepříme.