Kuřecí stehna ve sladké marinádě s hořčicí
Ingredience
Džem rybízový |
2 polévková lžíce |
Hořčice kremžská |
2 polévková lžíce |
Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce |
Kuřecí stehna |
400 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Med včelí |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Sůl |
3 špetka |
Zelenina nakládaná |
300 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Kuřecí stehna dočistíme, omyjeme a osušíme. V nádobě si připravíme marinádu, která se skládá z obou druhů hořčice, džemu a medu.
- Do této směsi kuřecí stehna naložíme. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj stehna. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, dokud maso není měkké. Asi v polovině pečení přidáme ke stehnům zeleninovou směs. Podle chuti osolíme a opepříme.