Špagety s hřebenatkami a mušlemi
Ingredience
Anglická slanina |
60 g |
Celer řapíkatý |
2 ks |
Hřebenatka |
225 g |
Mušle slávky |
500 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
2 ks |
Špagety |
225 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
1.5 dl |
Voda pitná |
3 l |
Vývar rybí |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velkém hrnci s vroucí vodou uvaříme špagety, poté je scedíme a necháme okapat.
- V teflonové pánvi si osmahneme na sucho pokrájenou slaninu, vmícháme pokrájenou šalotku, celer a víno. Povaříme 5 minut. Přidáme mušle a hřebenatky, vývar a pod pokličkou vaříme 7 minut. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme.
- Do pánve přidáme okapané špagety, petrželku, sůl, pepř a promícháme.
- Prohřejeme 2 minuty a okamžitě podáváme.