Špagety s hřebenatkami a mušlemi

Ingredience


Anglická slanina 60 g
Celer řapíkatý 2 ks
Hřebenatka 225 g
Mušle slávky 500 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Šalotka 2 ks
Špagety 225 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 1.5 dl
Voda pitná 3 l
Vývar rybí 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velkém hrnci s vroucí vodou uvaříme špagety, poté je scedíme a necháme okapat.
  2. V teflonové pánvi si osmahneme na sucho pokrájenou slaninu, vmícháme pokrájenou šalotku, celer a víno. Povaříme 5 minut. Přidáme mušle a hřebenatky, vývar a pod pokličkou vaříme 7 minut. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme.
  3. Do pánve přidáme okapané špagety, petrželku, sůl, pepř a promícháme.
  4. Prohřejeme 2 minuty a okamžitě podáváme.