Těstovinové rizoto s houbami a chřestem

Ingredience


Chřest zelený 200 g
Cibule 1 ks
Masox 2 kostka
Omáčka boloňská 2 balení
Ryzce čerstvé 200 g
Smetana sladká 12% 150 ml
Šťáva citrónová 1 kávová lžička
Sůl 0.2 kávová lžička
Těstoviny čtyřvaječné 500 g
Tuk 2 polévková lžíce
Voda pitná 2.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest oloupeme a nakrájíme. Cibuli nasekáme nadrobno, houby nakrájíme na plátky. Cibulku na rozpáleném tuku necháme zesklovatět, potom přidáme plátky hub, chřestu, 2 kostky masoxu a vaříme 20 minut. Ke konci varu přisypeme do směsi 2 balíčky směsi na přípravu francouzské omáčky ke kuřeti, přilijeme smetanu a vše dohromady krátce povaříme.
  2. Mezitím dáme vařit těstoviny do slané vody. Vařené těstoviny scedíme, zamícháme do nich připravenou smetanovou omáčku, vše ochutíme lžičkou citrónové šťávy a na závěr ještě krátce prohřejeme na ohni. Podáváme teplé.