Těstovinové rizoto s houbami a chřestem
Ingredience
Chřest zelený |
200 g |
Cibule |
1 ks |
Masox |
2 kostka |
Omáčka boloňská |
2 balení |
Ryzce čerstvé |
200 g |
Smetana sladká 12% |
150 ml |
Šťáva citrónová |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.2 kávová lžička |
Těstoviny čtyřvaječné |
500 g |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
2.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Chřest oloupeme a nakrájíme. Cibuli nasekáme nadrobno, houby nakrájíme na plátky. Cibulku na rozpáleném tuku necháme zesklovatět, potom přidáme plátky hub, chřestu, 2 kostky masoxu a vaříme 20 minut. Ke konci varu přisypeme do směsi 2 balíčky směsi na přípravu francouzské omáčky ke kuřeti, přilijeme smetanu a vše dohromady krátce povaříme.
- Mezitím dáme vařit těstoviny do slané vody. Vařené těstoviny scedíme, zamícháme do nich připravenou smetanovou omáčku, vše ochutíme lžičkou citrónové šťávy a na závěr ještě krátce prohřejeme na ohni. Podáváme teplé.