Maková roláda

Ingredience


Cukr moučkový 120 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Mouka pšeničná hrubá 60 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 5 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
Cukr moučkový 100 g
Mák mletý 150 g
Marmeláda rybízová 100 g
Mléko plnotučné 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava náplně: V mléce rozmícháme cukr, marmeládu a vše povaříme. Do vroucí směsi přidáme mletý mák, znovu chvíli povaříme a odstavíme z plotny.
  2. Žloutky s cukrem a horkou vodou mícháme do zhoustnutí. Přisypeme hladkou a hrubou mouku, zamícháme a nakonec k těstu přidáme pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše zlehka promícháme.
  3. Plech vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a rozetřeme na něj těsto. Vložíme do středně vyhřáté trouby a rychle upečeme.
  4. Upečený korpus ještě na plechu potřeme připravenou nádivkou a ihned srolujeme do rolády.