Maková roláda
Ingredience
Cukr moučkový |
120 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Mouka pšeničná hrubá |
60 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
100 g |
Mák mletý |
150 g |
Marmeláda rybízová |
100 g |
Mléko plnotučné |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Příprava náplně: V mléce rozmícháme cukr, marmeládu a vše povaříme. Do vroucí směsi přidáme mletý mák, znovu chvíli povaříme a odstavíme z plotny.
- Žloutky s cukrem a horkou vodou mícháme do zhoustnutí. Přisypeme hladkou a hrubou mouku, zamícháme a nakonec k těstu přidáme pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše zlehka promícháme.
- Plech vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a rozetřeme na něj těsto. Vložíme do středně vyhřáté trouby a rychle upečeme.
- Upečený korpus ještě na plechu potřeme připravenou nádivkou a ihned srolujeme do rolády.