Vepřové na smetaně s hříbky

Ingredience


Hříbky čerstvé 250 g
Kmín celý 1.5 kávová lžička
Masový vývar 3.5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Paprika mletá pálivá 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sádlo vepřové škvařené 2 polévková lžíce
Smetana zakysaná 15% 3 dl
Sůl 1 polévková lžíce
Vepřová plec 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé očištěné a omyté hříbky pokrájíme na plátky.
  2. Vepřové omyté maso z plecka pokrájíme na kousky (větší jak sousto).
  3. V pekáčku rozpálíme 2 lžíce sádla, vložíme maso, posypeme solí, kmínem, pepřem a zprudka osmažíme dozlatova. Poprášíme hladkou moukou, pálivou červenou paprikou, promícháme a zalijeme masovým vývarem. Přidáme čerstvé hříbky, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka přibližně 20-25 minut.
  4. Když je maso měkké, přimícháme rozšlehanou zakysanou smetanu. Dobře promícháme, podle chuti dosolíme, můžeme dochutit lžičkou octa.
  5. Krátce, přibližně 2 minuty, za stálého míchání povaříme a podáváme.