Vepřové na smetaně s hříbky
Ingredience
Hříbky čerstvé |
250 g |
Kmín celý |
1.5 kávová lžička |
Masový vývar |
3.5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sádlo vepřové škvařené |
2 polévková lžíce |
Smetana zakysaná 15% |
3 dl |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vepřová plec |
1 kg |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Čerstvé očištěné a omyté hříbky pokrájíme na plátky.
- Vepřové omyté maso z plecka pokrájíme na kousky (větší jak sousto).
- V pekáčku rozpálíme 2 lžíce sádla, vložíme maso, posypeme solí, kmínem, pepřem a zprudka osmažíme dozlatova. Poprášíme hladkou moukou, pálivou červenou paprikou, promícháme a zalijeme masovým vývarem. Přidáme čerstvé hříbky, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka přibližně 20-25 minut.
- Když je maso měkké, přimícháme rozšlehanou zakysanou smetanu. Dobře promícháme, podle chuti dosolíme, můžeme dochutit lžičkou octa.
- Krátce, přibližně 2 minuty, za stálého míchání povaříme a podáváme.